Kosketus – kuinka ääni koskettaa ja yhdistää

 
Ääni ei ole ainoastaan kieltä ja sanoja. Siinä kuuluu koko olemuksemme, kokemukset, tunteet ja se osa meistä, joka on sanojen ja kielen ulottumattomissa. Ääni kulkee hyrinästä kiljahduksiin, huokauksesta huutoon. Kaikenlainen ääni on mahdollisuus ilmaista itseä omalla, ainutkertaisella äänellä. Kaikenlainen ääni on yhteyttä – lähetettynä ja vastaan otettuna.

Ääni on liikettä, värähtelyä ilmassa ja kehossa. Tämä värähtely kuuluu ja myös tuntuu, se koskettaa kehoa. Ääni koetaan osittain korvan kautta, mutta kuuleminen tapahtuu myös keholla, värähtelyinä koko kehossa. Me välitämme ääntä koko kehollamme ja toinen ihminen vastaanottaa sitä myös koko kehollaan. Kosketamme toisiamme äänellämme. Äänellä koskettamisessa on kysymys läsnäolosta, vuorovaikutuksesta ja kohtaamisesta.

OLLA ÄÄNESSÄ JA OLLA HILJAA, TULLA KUULLUKSI JA KUULLA.
 
Seuraa & jaa!
error
Avatar

Kirjoittanut 

Päämäärämme on olla mukana luomassa toimivaa ja innostavaa valmennusta, jossa herättelemme valmennukseen osallistuvien ideoita ja ajatuksia runsaan keskustelun kera. Valmennuksissamme haemme tarttumapintaa arjen toimintoihin ja kokemuksiin, emme vain puhu yleisellä tasolla.