Myötätuulen tarina

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Teksti” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Joskus työyhteisössä ihmiset seilaavat samassa aluksessa, mutta kaikki eri suuntiin. Satamaan tullaan sattumalta, jos tullaan, usein harhaillaan aallokon viemänä suuntaa vailla. Toisinaan kaikki haluavat olla kippareita tai perämiehiä, purjeiden reivaus ja muu arkinen aherrus ei kuulu kenellekään. Tai miehistöstä löytyy kyllä illan vieton vetonaulat ja lennokkaiden puheiden pitäjät, mutta toteuttajat uupuvat ja jättäytyvät sivuun.

Sama toimii myös ihmisen omassa sisäisessä maailmassa. Ikään kuin toinen osa minua haluaisi mennä tavoitteeseen ja toinen puoli epäröisi ja jarruttaisi. Tai toisaalta osa hätäilee ja on huolissaan ja samaan aikaan toinen osa on levollinen ja luottavainen. Oma sisäinen aluksemme on samaan aikaan reitillä ja harhailee merikortin ulkopuolella. Seikkailu sekä viehättää että pelottaa, kumman valitsen?

Meillä Myötätuulessa on kokemusta erilaisista tavoista seilata maailman merillä. Olemme itse olleet erilaisissa rooleissa, sekä työntekijöinä, että työnohjaajina, kouluttajina ja valmentajina.

Työskentelimme vuosia eri yritysten palveluksessa tahoillamme, aloitimme vihreinä niin kuin kaikki vuorollaan tekevät. Koimme työn iloa ja imua sekä väsymystä ja leipääntymistä. Saimme olla taitavien ja osaavien johtajien alaisia ja koimme myös sitä toista puolta, johtamista ilman ammattitaitoa. Opimme ja oivalsimme itsestämme, toisista, työstä silloin kuin se sujuu ja silloinkin kun ei.Olemme vuosien varrella keränneet kokemuksia, oivalluksia ja tutkittua tietoa, joiden pohjalta olemme luoneet valmennuksia yrityksen tarpeisiin.

Erityisesti meitä kiinnostaa erilaiset tavat kohdata ihminen niin yksilötasolla kuin organisaation sisäisesti ja tietysti asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Mistä ihminen motivoituu, miten hän vakuuttuu? Miksi toista kiinnostavat yksityiskohdat ja toinen innostuu suurista kokonaisuuksista? Miten yhteistyöhön vaikuttaa se, että toinen tarvitsee selkeät ohjeet samalla kun toinen kokee ne ahdistavana ja haluaa toimia joka kerran eritavalla? Kuinka ulospäin suuntautunut puhuja toimii yhdessä hiljaisen oman tien kulkijan kanssa? Mm nämä kysymykset motivoivat meitä. On kiinnostavaa ja innostavaa etsiä yhdessä ihmisten kanssa vastauksia näihin kysymyksiin.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Kuva” src=”https://www.myotatuulivalmennus.fi/wp-content/uploads/2014/12/P2191261.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]